10 Haziran 2011 Cuma

Metin2 Hamachi Server

hamachi server kurmak - Metin2 Hamachi Server - Hamachi Metin2 Server Kurulumu

Metin2 Hamachi Server

Tekrar sizlerleyiz. Şimdiki yazımızda metin2 hamachi server’lar hakkında nedir ne değildir gibi şeylere yer vericez.Öncelikle hamachi’yle başlayalım;

Hamachi temel olarak ağ kurma programıdır.Bir sürü şey için kullanabilirsiniz.Mesela başka bir yerden evdeki
bilgisayarınıza bağlanıp dosyalara erişip dosya alabilirsiniz.Arkadaşlarınızla canınız bir oyun oynamak istedi diyelim.Hemen hamachi’yi açıyorsunuz.Bir ağ açıyorsunuz.Arkadaşlarınıza o ağa girmesini istiyorsunuz.Arkadaşlarınız giriyor.Siz kendi hamachi ip’nizi veriyorsunuz.Hamachi ip’leri genellikle 5 ile başlar.Diyelim Counter oynayacaksınız.Find server diyip LAN bölümüne tıklayıp Add Server diyip 5 ile başlayan ip’yi arkadaşlarınız ekliyor ve oyuna giriyor.Temel olarak bu programla ağ ile ilgili herşeyi yapabilirsiniz.

Tabiki şimdi biz bu hamachi’nin metin2 ile ilgili olan tarafı hakkında yazımızı sürdürücez.Bildiğiniz kadarıyla metin2-tr zorluklarından bıkanlar metin2 pvp server’larda oynamayı tercih ediyor.Bu pvp server’lar hem özel sunuculara hemde kullanıcı bilgisayarına kurulabiliyor.Kullanıcı bilgisayarına kurulabilmesi için hamachi gerekiyor.Yani oyunun temeli hamachi olacak.Hamachi sayesinde server’ın ağ temeli kurulacak.Oyuncular sunucuya hamachi ile bağlanacak.Bundan dolayı eğer kiralın bir sunucuz yoksa(VPS) veya kendinize ait bir sunucu yoksa kendi kişisel bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir.

Temel olarak işi kavradınız.Şimdi gelelim bu hamachi server’ları nasıl kurucağımıza.Sizlere üşenmeden sıkılmadan çok güzel bir şekilde anlatıcam.Videolu olarak değil yazı olarak anlatıcam.Daha yararlı olucağını düşünüyorum.

Sunucular için veya bir sunucuyu optimize etmek ve bilgisayarınızı sunucuya çevirmek için virtual pc kullanılır.Hamachi server kurulumunu sizlere virtual pc üzerinden yapmayı öğreticem.

Bilgisayarınıza virtual pc yükleyin.Yüklediğinizi varsayıyorum.Yükledikten son Virtual PC console’u açın.Simgeye sağ tıklayın ardında wiev Console’a basın pencere açılacaktır.Console’dan New’e basıyoruz.Karşımıza yükleme ekranına benzer bir pencere çıktı.Her setup’ta yaptığımız gibi Next’e basıyoruz icon smile Metin2 Hamachi Server .İlk next’e bastıktan sonra karşımıza 3 seçenek çıkıyor.Biz bu seçeneklerin 1. sini yani ilkini seçiyoruz.

2. Next’e bastıktan sonra browse düğmesine basın.Önceden server dosyalarınız hazırsa o dosyaların olduğu yere gidiyoruz.Kayıt türü yazan yere gelip All Files’ı seçiyoruz.Seçtikten sonra .vhd uzantılı bir dosya gözükecektir.O dosyayı seçiyoruz.Ardından next diyoruz.

Açılan pencerede solda bir menü var.Ordan kendi işletim sisteminizi seçin.Lütfen doğru seçin.Seçtikten sonra tekraOrr next diyoruz.

Yeni bir pencere açılıyor hiç dokunmadan direk next’e basın diğer pencereye geçin.

Yine açılan pencereyi hiç ellemeden next’e basıp ilerliyoruz.

Açılan pencerede browse butonuna basıyoruz.Server dosyalarınıza giriyoruz ve mt2 adında bir dosya olması lazım.Bu dosyanın uzantısıda .vhd . Bu dosyayı seçiyoruz.Seçtikten sonra next’e basıp kayıdı tamamlıyoruz.Şimdi server’ımızı açtık.Açılan pencedere MT2 ‘yi seçip start butonuna basıyoruz.

Artık server kurulumuna geldik.Karşınıza siyah bir pencere gelicek.Yazılar beyaz.Bu yazıların altında en altta login yazıyor.Bu login yazan yere root yazıyoruz.Enter’a basıyoruz ve şifre istiyor.Şifreyede mcncc.com yazıyoruz.Şifreyi yazarken sanki yazmıyormuş gibi oluyor.Siz takmayın aslında yazıyor.Yazdıktan sonra enter’a basın.

Şimdi server’a giriş yaptık.Sıra geldiği server’ı başlatmaya.Şimdi o siyah ekrana ./start yazıyoruz.Yazımızı başka siteler çalmasın diye metin2 diye bir link ekliyorum.Tamam şimdi devam ediyoruz.O siyah ekrana ./start yazıyoruz ve enter’a basıyoruz.Sizi biraz bekleticek 5 dakika gibi bir süre bekleyeceksiniz.O kendi işlemler yapacak.Sonra bize verdiği EXE dosyasının içindeki mc.txt’e dosyasına giriyoruz ve içerisindeki ip’yi 192.168.2.100 olarak değiştiriyoruz.Ardından dosyaları metin2 nin kurulu olduğu klasörün içine kaydediyoruz(atıyoruz).

Şimdi bilgisayarımızda hamachi yüklüyse açıyoruz , yüklü değilse lütfen yükleyin , metin2 hamachi server kurulumunun bitmesine az kaldı.Hamachi’yi yükledikten sonra açıyoruz.Yukarıdaki menüden ağ’a tıklayıp yeni ağ oluştur diyoruz.Açılan pencerede Ağ kimliği veya adı ve ağ şifresi yazar.Oraya ağınızın adını ve şifresini girin.Genellikle 123 koyarlar.

Aklımızdayken portmap indirin.Metin2PortaL blogumuzda konusu vardı.Yukarıda arama motoru var.Oraya portmap yazarsanız bulabilirsiniz.Portmap’i indirdikten sonra ağımızıda oluşturduk.

Portmap’i .rardan çıkarın.Çıkardığımız dosyaların içinde portmap.exe var.Portmap.exe’ye tıklıyoruz ve çalıştıyoruz.Karşımıza bir pencere çıkıyor.En altta değeri 13002 olan yere tıklıyoruz.Ardından üstteki menüden 3. butona tıklayıp açıyoruz.

Karşımıza bir pencere geliyor.Orda IP yazan yere kendi hamachi ip’nizi yazıyorsunuz.Hamachi IP’niz 5 ile başlar.Ordaki diğer boşluklarıda hamachi ip’nize göre dolduruyoruz.Sonra altta 2 buton var.Bu butonlarından soldakine tıklayın.Yani ilk butona.Bu yaptığımızı portmapteki tüm değerlere yapıyoruz.Bütün değerleri aktif ettikten sonra portmap’te yukarda yeşil play butonuna benzer bi buton var.Bu butona bastıktan sonra bütün değerlerin yanında yeşil yanıcak.Eğer yeşil yanıyorsa hamachi server kurulmuş demektir.Sitemiz yani metin2 portal sayesinde pvp server kurdunuz.

Tebrikler Başarıyla Hamachi PVP Server Kurdunuz.Şimdi pvp server’ınızın reklamını yapmanın zamanı geldi.PVP Tanıtımınızı bizde yapabilirsiniz.5 TL’ye 300 kelimelik pvp server tanıtımınızı yapabiliriz.

Yazımı okuduğunuz için Teşekkür Ederim.Emeğe saygı gösterip yazımı yayınlarken linkleri silmeyin.


Hamachi Metin2 Server Kurulumu

Metin2Portal.com’dan herkese tekrar merhaba. Bu yazımız oldukça kapsamlı bir yazı olacak. Çünkü konumuz gerçekten kapsamlı. Çoğu oyuncularımız merak etmekte bu konuyu. En ince ayrıntısına kadar sizinle Metin2 Server Kurulumunu inceleyeceğiz. Birkaç teknik bilginiz varsa, kolayca kurabilirsiniz. Yapamadığınız bölümler olursa bu yazımızın altına yorum yapabilir ve bizden yardım isteyebilirsiniz. Evet başlayalım artık.
Öncelikle gerekli dosyalarımızı indirmemiz gerekecek. İndireceğimiz dosyaları teker teker listeledik.

1. Dosyamız; 705MB Boyutundadır > Sunucu Dosyaları
2. Dosyamız; LogMein Hamachi
3. Dosyamız; Navicat Lite
4. Dosyamız; PortMap 1.6
5. Dosyamız; VirtualPC

Hepsi hazır sanırım.. Başlıyoruz o halde.
1. Server Kurulumu
1. Adımımızda 1. Dosyamız yani sunucu dosyaları (705mb) boyutunda olan dosyalarımızı bilgisayarımızın C dizinine kurup, adını MT2 olarak adlandırıyoruz. Daha sonra gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra 2. adıma geçebiliriz.
2. Adım VirtualPC
Virtual PC’nin “New” bölümüne giriyoruz. Karşımıza üç adet seçenek geliyor. Bu seçeneklerden ikincisini seçiyoruz. Ardından önümüze bir pencere gelecektir. Bu pencereden “Browse” yani “Gözat” sekmesine tıklayarak(pencerede dosya ismi veya klasör ismi yazılıysa silmeyi unutmayın) ardından MT2 klasörünü seçtikten sonra “Next” sekmesine tıklayıp “Finish” diyerek işlemi bitiriyoruz. Ardından bir pencere daha gelecek, bu pencerenin ismi “Settings for MT2″‘dir. Penceremizden ikinci seçenek yani (Memory) bölümüne tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra size RAM’ler listelenecektir. Bunlar;
1) 512:200 250
2) 1000:400 600
3) 1500:750 1000
4) 2000:1000 1500
5) 3000:1500 2000 2500
6) 4000:2500 3000 3500
7) 4000 üstü ramlar:4000 4200 4750 olarak gösterilir
Sonrasında üçüncü seçeneği seçiyoruz. “Hard Disk 1″ seçeneği None ve Virtual Disk file dosyalarını seçiyoruz.
Ardından Browse yani Gözat seçeneğine tıkladıktan sonra şu yolu izliyoruz > Bilgisayarım/C:/MT2/MT2.vhd yolunu seçiyoruz.
Sonra ki adımımızda Adamter > Networking bölümünü seçiyoruz. Hamachi network inter faces bölümünü seçip, OK’a basıyoruz. VirtualPC’yi açıp, START işlemini yapıyoruz. Login uyarısını verene kadar bekliyoruz.
Aşağıdaki bilgiler ile panele giriş yapıyoruz.
Login:
root
Password:
mcnccçcom
mcncc bölümü karşımıza geldiğinide: sysınstall yazıyoruz. (BURAYA DİKKAT: SYS(I)NSTALL YANİ I İLE YAZIYORUZ)
gelen penceremiz sysinstall bölümüdür, ardından aşağıdaki adımları izliyoruz.
configure-networking-interfaces- bölümünde 5 adet seçenek gelecek, seçenekler gelince 2 kere Enter’e basın yes ve no gelecek no bölümüne tıklayın gelen bölümde ip penceresi gelecek. Aşağıdaki adımı izleyin

Örneğin Hamachi adresiniz: 5.55.66.256

İpV4 Gateway: Bu bölüme hamachi IP’nizi yazacaksınız: 5.45.60.251 (IP’niz)
İpV4 Address: Bu bölüme hamachi IP’nizi yazacaksınız örneğin: 5.45.60.100 (IP’niz)
Netmask:255.0.0.0 yazdıktan sonra 2 kere enter’e basıyoruz. Daha sonrasında yes ve no seçeneği geliyor. Yes diyoruz ve mcncc komutu gelene kadar ESC’ye basıyoruz.
/etc/rc.d/netıf restart Yazıyoruz ve Enter’e basıyoruz mcncc gelince yukarıdaki bölümde ki Action a basıp resete basıyoruz. rese
t ten sonra login komutu gelene kadar bekliyoruz.
Giriş Bilgileri
Login:
root
Password:
mcnccçcom
ve sondan sonra start a basıyoruz ve sunucunuz hazır hale geliyor. Daha sonrasında navicat ayarlarını yapıyoruz.
ç:nokta (.) olarak geçer
.:/ bu isaret gerine geçer
ı:i yerine geçer
72 views


Alıntıdır

http://oyunbilgisayarim.blogspot.com/:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blog Arşivi